Producten

De zon komt weer tevoorschijn de dagen worden langer en Nederland gaat weer naar buiten. Buiten eten, buiten spelen en buiten leven. Dus de tuin moet daarvoor ingericht worden want tegenwoordig spreek je van inrichten. Tuinschermen, sierbestrating zelfs veranda’s zorgvuldig op elkaar afgestemd voor een stijlvol geheel. Om aan de wensen van de groeiende groep “trendy” tuiniers te voldoen is de tuinbranche is volop aan het innoveren geslagen. En om de keuzes door deze overvloed aan materialen, soorten, maten en kleuren wat gemakkelijker te maken hebben wij de trends voor 2022 verbonden aan 4 verschillende type tuiniers.

De functionele tuinier:

De functionele tuinier wil graag een gemakkelijke tuin, gemakkelijk in aanleg en in onderhoud. Met voldoende ruimte om te genieten van de zon, een maaltijd of een goed gesprek. Met voldoende ruimte om te spelen voor de kinderen. In deze tuin voert functionaliteit de boventoon. Denk hierbij aan grote 60x60 tegels zoals de Smartton SE of Soft Comfort serie al dan niet gecombineerd met getrommelde waalformaten.  Voor de kinderen een speeltoestel gelegen in een siergrasveldje. Een fraaie tuin met als uitgangspunt functioneel gemak.

 De  groene tuinier:

De groene tuinier is graag bezig in zijn of haar tuin met potjes en plantjes, haagjes en struikjes. Dit is ook in de rest van de tuin terug te zien. Fraaie verhoogde borders, licht verouderde bestrating zoals de Abbeystones of de Tumbelton die in een heel scala aan kleuren te krijgen zijn.  Natuurlijk is er ook ruimte voor een sierlijke pergola, gedeeltelijk begroeid of voorzien van een mooi schaduwdoek. Een afscheiding wordt in deze tuin vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe, dopheide of boomschors.. Een natuurlijke tuin om actief te genieten.  Met ruimte om groente en fruit in eigen tuin te kweken.

 De levensgenieter:

De levensgenieter ziet zijn tuin als rustpunt. Heeft dan ook geen behoefte aan poespas, gewoon thuis komen zitten en ontspannen. De voornaamste criteria voor bestrating en omheining zijn dan ook duurzaam en onderhoudsarm. Uitstekende keuzes voor bestrating zijn dan de Eliton Supreme of Smartton SE serie uit THE COLLECTION van Red-Sun. Qua schutting is een schutting met betonpalen in opkomst.  Een blokhut  met overkapping om te relaxen en te kokkerellen past goed in deze tuin. Een onderhoudsarme tuin om duurzaam van te genieten.

 De luxe tuinier:

De luxe tuinier houdt van kwaliteit en comfort, heeft oog voor detail en geniet van zijn privé oase. In deze tuin uitsluitend kwaliteitsmateriaal. Een terras van keramische tegels met een looppad van oud-Hollands gebakken walen een luxe schutting met betonnen palen voor een solide geheel. Natuurlijk met geïntegreerde buitenverlichting voor de sfeer. In deze luxe tuin mag een aluminium veranda niet ontbreken om ook op de mindere dagen van de tuin te kunnen genieten een plaatje van een tuin optimaal geschikt voor een comfortabel buiten leven.

Veel tuin plezier toegewenst,

Team Schoehuijs Tuinhout & Steengoed